Kitten

Wat maakt Remmers Kit uniek? Waarom kiezen voor Remmers?

Remmers kit is uniek in zijn soort. Dit omdat men uit ervaring spreekt over de eigenschappen van de verschillende kitsoorten en dat zich dat ook echt waar maakt in de praktijk. De prijs-kwaliteit verhouding is zeer gunstig en daardoor aantrekkelijk om aan te bieden. Deze kitsoorten zijn van uitstekende industriële kwaliteit en zijn via onze webshop ook toegankelijk voor de particuliere klant.

Met de producten uit onze webshop bent u verzekerd van uitstekende Duitse kwaliteit en degelijkheid. Remmers staat erom bekend dat het kwaliteit levert. Dit wordt gevormd door het nauw samenwerken van alle deskundige adviseurs, partners in de industrie, ambachtslieden en doe – het – zelvers. Kies daarom altijd voor Remmers producten, u kiest voor kwaliteit en zekerheid!

Algemene informatie kit:

Wat is kit?

Kit is een verzamelnaam voor dikke vloeibare materialen, die gebruikt worden voor verlijming of als afdichting. Zo voorkom je dat er zich vuil en vocht ophoopt in bijvoorbeeld een kier. Een kit blijft na opdrogen elastisch, dit is een groot voordeel. Kit breng je grotendeels aan doormiddel van den kit spuit en zit over het algemeen in kokers.

Waar wordt kit voor gebruikt?

Kit wordt voornamelijk gebruikt om situaties te lijmen of af te dichten. Kit wordt veel gebruikt voor het afdichten van kieren, naden en voegen, maar ook om een heleboel verschillende soorten materiaal aan elkaar te lijmen. Naast universeel toepasbare kitten, die geschikt zijn om van alles af te dichten en om van alles te verlijmen, zijn er ook veel kitten ontwikkeld voor hele specifieke situaties, bijvoorbeeld voor het vastlijmen van een autoruit, of het afdichten van tanks met chemicaliën.

Welke kit soorten zijn er en wanneer pas je deze soort toe? (situatie)

Er bestaan veel soorten kit.

Hieronder staan de meest voorkomende en gebruikte kit soorten beschreven;

Sanitair kit;

Sanitair kit gebruik je voor het afkitten van tegels en voegen in badkamers, vochtige ruimtes. Dit is een erg elastische siliconenkit. Deze kit is goed bestand tegen schimmel en vocht. Deze kit is niet overschilder baar, maar wel verkrijgbaar in verschillende kleursoorten.

Siliconen kit;

Deze kit soort wordt voornamelijk gebruikt voor de keuken. Het is minder elastisch maar goed bestand tegen vocht of schimmel. Deze kit is meer geschikt voor iets drogere ruimtes.

Acrylaatkit;

Deze kit soort is voor vele toepassingen te gebruiken, maar wordt het meest gebruikt voor houtwerk. Het is een elastische kitsoort die goed overschilder baar is. Ook hecht deze kit soort op verschillende materialen, en is makkelijk af strijkbaar.

Beglazingskit;

Deze kit soort is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van voegen bij enkele of isolerende ramen. Deze kit is goed bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen, dus ook geschikt voor vensterbanken en kozijnen.

Structuurkit;

Structuurkit is een goede keuze voor pleisterwerk en stucwerk. Het is speciaal ontwikkeld voor afdichten van kieren en naden rondom pleisterwerk op wanden en plafonds, en ook ter opvulling van scheuren in stucwerk is het heel geschikt.

Montagekit;

Montagekit of lijmkit is een kit die je kunt gebruiken om voorwerpen met elkaar te verlijmen. Je kunt deze kit binnen of buiten gebruiken en hecht op veel ondergronden.

Hoe pas je de kit toe/verwerken?

Stappenplan van het verwijderen van oud kit;

Voordat je opnieuw gaat kitten is het belangrijk om de oude kit goed te verwijderen. Als je dat niet doet zal je een mindere hechting krijgen, kan er schimmelvorming komen en kun je weer opnieuw gaan kitten. Wat heb je nodig voor het verwijderen van je siliconenkit:

  • Een stevig & scherp afbreek mes
  • Siliconenkit verwijderaar
  • Cleaner

Verwijder je siliconenkit in 4 stappen.

  1. Probeer met het afbreek mes een stukje van de kitnaad los te krijgen en trek vervolgens de kitnaad er rustig uit.
  2. Smeer de siliconenkit verwijderaar ruim op de siliconenresten en wacht 20-30 minuten.
  3. Verwijder de siliconenresten makkelijk met een plamuurmes of een houten spatel bij kwetsbare ondergronden.
  4. Reinig de ondergrond voordat je de nieuwe kit aanbrengt met een cleaner.

Stappenplan van aanbrengen van nieuw kit;

Zorg ervoor dat de ondergrond droog is, en vrij van stof, vuil en vet. Ook dient oude kitresten volledig verwijderd te zijn. Eventueel kun je een primer gebruiken voor een betere hechting van de kit. Voor het verkrijgen van een strakke naad, plak je schilders tape aan beide kanten van de voeg. Houd een tussenruimte aan van ongeveer 6 mm.

Snijd het topje van de kitkoker af. Een deel van de spuitmond snijd je schuin af, zodat de opening even groot als dat je je voeg wilt hebben. Plaats nu de koker in een kitpistool, en spuit onder een hoek van 45 graden in een gelijkmatige beweging een strookje kit.

Maak je vinger nat met zeepwater en strijk de kit af zonder te veel druk uit te oefenen. Hiervoor kun je ook een kitstrijker gebruiken; dit geeft een nog strakkere naad.

Verwijder de tape voordat de kit is uitgehard, en wrijf eventuele kitresten direct schoon met een natte doek.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door Haan Digital.