Polyurethaankit

Polyurethaankit - Remmers MS 150;

De MS 150. Elastische voegkit op basis van MS-hybridepolymeer.

Deze kit is een van de sterkste kitsoorten die er bestaan. Het is een bewezen sterke, stabiele en veelzijdige kitsoort. Polyurethaankit gaat lang mee. De sterkte blijft stabiel waardoor het een langere levensduur geniet dan andere kitsoorten. Polyurethaankit kan gebruikt worden als afdichtingskit, maar ook als degelijke verlijmingskit.

Remmers MS 150 is een elastische voeg kit op basis van hybridepolymeer. De kit wordt gebruikt voor het afdichten van voegen bij beton, prefab bouw, voegen in gevels en muren, voegen in metselwerk en gevelbekleding, alsook in de staal- en montagebouw. Ook voor het afdichten van de aansluitvoegen van kozijnen en ramen op metselwerk kunt u van deze kit gebruik maken.

Deze kitsoort wordt bij de volgende situaties toegepast;

  • Voegen in beton en prefab bouw
  • Voegen in gevels, voegen van metselwerk
  • Gevelbekleding in staal- en montagebouw
  • Aansluitvoegen van deur- en raamkozijnen met de bouwstructuur
  • Universele, elastische polymeerlijm

De eigenschappen;

  • Groot hechtvermogen op veel ondergronden
  • Snelle verharding zonder blaasvorming
  • Overschilderbaar
  • Zeer emissiearm
  • Bevat geen isocyanaten

Verwerking van de MS 150;

Eisen aan de ondergrond:

De voegzijkanten moeten draagkrachtig, droog, schoon en vetvrij zijn, metaal blank.

Voorbereiding:

Tijdens de bouw de voegafmetingen conform DIN 18540 in acht nemen. Bij te diepe voegen rugvulling aanbrengen. Naar behoefte respectievelijk afhankelijk van de ondergrond Primer PUR als hechtgrondering gebruiken. Uitdamptijd in acht nemen.

Verwerking:

Spuitmond afgestemd op de voegbreedte schuin afsnijden en de voeg vullen. Met voldoende druk op de voegzijkanten aanbrengen, daarna met een vochtige plamuurmes afgladden.

Verwerkingsrichtlijnen:

Materiaal-, omgevings- en ondergrondtemperatuur: min. +5 °C tot max. +35 °C.

Verwerkingstip:

Aangrenzende bouwdelen en materialen, die niet met het product in contact mogen komen, beschermen en afdekken. Filmvorming en doorharding zijn afhankelijk van de opslag en veroudering van het product. De doorhardingstijd wordt langer, hoe dieper de voeg. Niet toepassen op bitumen, teer, weekmaker houdende kunststoffen, natuursteen. Niet geschikt voor glas, in sanitaire ruimtes, voor voegen van vloeren en onderwater. Verven, lakken en coatings moeten verdraagzaam zijn met de kit. De chemische bindingsproblemen van de kit en een langzame droging van de lak zijn bij direct contact met lakken niet uitgesloten.

Droging:

Filmvorming: ca. 25 minuten (+23°C/50% relatieve luchtvochtigheid) Doorharding: ca. 2 mm/dag (+23°C/50% relatieve luchtvochtigheid)

Opmerking:

Altijd een proefvlak opzetten! Op koper zijn lichte verkleuringen mogelijk. Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk dat (gele) verkleuringen ontstaan in contact met verfsystemen op basis van alkydhars en/of polyurethaan. Afwijkingen van actuele normen en regelgevingen moeten afzonderlijk worden overeengekomen. Bij de voorbereiding en uitvoering altijd de beschikbare testrapporten in acht nemen.

Gereedschap/reiniging:

Hand- en luchtdruk kitpistool, spaan, plakband In verse toestand met Verdunning V 101, opgedroogd alleen nog mechanisch te verwijderen, eventueel na opweken met Verdunning V 101.

Opslag/houdbaarheid:

In ongeopende, originele verpakking koel, droog en vorstvrij opgeslagen min. 12 maand.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.